Asperges in gevoerde ham

8 30 0 5
Aantal personen:
  1. Ingrediënten:
  2. 16 asperges
  3. 20 gr zout
  4. 8 el mayonaise
  5. 2 eieren
  6. 1 dl room
  7. 8 plakken gekookte ham
  8. 1/2 bosje peterselie
  9. Zout
  10. Peper
  11. Voor de mayonaise:
  12. 2 eieren
  13. 1 tl mosterd
  14. 4 dl slaolie
  15. 1/2 citroen
  16. Witte peper uit de molen
  17. Zout
  18. Worcestershiresaus
  19. Bereiding:
  20. Gaar de asperges volgens het basisrecept
  21. Terwijl de asperges staan te garen hebt u mooi de gelegenheid om 2 eieren hard te koken (10 minuten) en de mayonaise te maken
  22. Splits de andere eieren en roer de eierdooiers en de mosterd door elkaar
  23. Klop er in het begin druppel voor druppel de slaolie door
  24. Pers de citroen uit en zeef het sap
  25. Sla de room licht op
  26. Pel de eieren en wrijf ze met een houten lepel door een zeef
  27. Meng de fijngewreven eierenmassa door de mayonaise en roer er de room door
  28. Breng de mayonaise op smaak met zout, flink wat peper, een paar druppeltjes citroensap en wat Worcestershiresaus
  29. Haal de asperges uit het kooknat en laat uitlekken en afkoelen
  30. Was de peterselie onder koud stromend water, sla het bosje goed droog en droog eventueel nog wat na met keukenpapier
  31. Trek de blaadjes van de stelen en hak de blaadjes heel fijn
  32. (In plaats van hakken kunt u ze ook fijnknippen, doe de blaadjes daarvoor in een kopje en knip er met een keukenschaar in)
  33. Leg de plakken ham uit elkaar, bestrijk ze met het eieren-mayonaisemengsel en leg op elke plak twee asperges
  34. Rol de ham en leg de rolletjes op een serveerschaal
  35. Strooi er de fijngehakte peterselie over
Theoke_1