Asperges in een korstje met zalmmousse

6 30 5 5
Aantal personen:
  • 10 groene asperges
  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 el Solo wikkel
  • 3 el verse dille
  • snuifje zout
  • 4 plakjes gerookte zalm
  • 1 potje roomkaas natuur
  • sap van een halve citroen
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schil de asperges.
  3. Rol het bladerdeeg open en snijd er rechthoekjes uit. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Schik op elk rechthoekje een asperge en krul de zijkanten van het deeg er tegenaan
  4. Meng een eetlepel gesmolten Solo met een eetlepel fijngehakte dille en een snuifje zout. Smeer dit mengsel met een borsteltje over de asperges.
  5. Schuif de asperges 15 minuutjes in de oven, of tot het bladerdeeg goudbruin kleurt.
  6. Maak intussen de zalmmousse. Doe de roomkaas, de zalm, 2 eetlepels fijngehakte dille en het sap van een halve citroen in je blender. Kruid met wat versgemalen peper en mix tot een gladde mousse.
  7. Serveer je crunchy asperges als heerlijk aperohapje, met de zalmmousse als dip.
Alicia's Kitchen Antics