Asperges boerenkaasmuffins

3 30 5 5
Aantal personen:
  • 2 eieren
  • 75 gr geraspte jonge boerenkaas
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 250 ml melk
  • 1 el olijfolie
  • 200 gr witte asperges
  • muffinplaat 12 holtes
  • 12 papieren muffinbakjes
  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius. Klop in een beslagkom de eieren met een vork los. Meng de kaas en 1/2 theelepel zout door de eieren. Zeef het bakmeel boven de kom. Voeg nu scheutje voor scheutje de melk en de olijfolie toe en blijf met een vork roeren tot een glad beslag.
  2. Schil de asperges, snijd het houtachtige uiteinde van de asperge en snijd ze in plakjes van 2-3 millimeter. Schep de asperge door het beslag.
  3. Zet de cakevormpjes in de muffinplaat. Schep het beslag in de vormpjes en bak de muffins in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Love to Cook