Aspergeroomsoep

20 45 4 5
Aantal personen:
  • 1,5 kilo asperges
  • 1 aardappel
  • 1/2 ajuin
  • 1 wit van een prei
  • 2 liter water
  • 1 klontje Solo
  • 1/2 dl room
  • 1 peterselie
  • 4 blokjes kippebouillion
  • 1 eierdooier
  1. - Snij alle groenten zeer fijn en schil de asperges met dunschiller
  2. - Doe een klontje Solo in de pan en stoof de groentjes (de prei, ajuin en aardappel)
  3. - Snij de puntjes van de asperges en hou apart
  4. - Snij de rest van de asperges zeer fijn en voeg deze aan de prei, ajuin en aardappel toe en voeg water toe samen met de kippenbouillon..
  5. - Dit mag je nu 25 min. stoven
  6. - Nu de soep mixen tot alles mooi glad is
  7. -Laat nu de aspergepunten 8 min. meekoken
  8. (je kiest hier zelf of je ze ook helemaal gaar kookt of je ze beetgaar wenst)
  9. -Neem van het vuur
  10. - Meng de eierdooier met de room in een kom en roer dit mengsel voorzichtig onder de soep en werk af met peterselie
Véroniquesken