aspergeroomsoep met gerookte zalm

3 30 5 5
Aantal personen:
  • 600 gr witte asperges
  • 1 l kippenbouillon
  • 200 gr gerookte zalmfilet
  • 2 el olijfolie
  • 200 ml slagroom
  • zout, peper, nootmuskaat
  • 2 fijngesneden lente-uitjes
  1. schil 600 gr witte asperges en verwijder de houterige uiteinden
  2. snijd de asperges in stukken van 3 cm
  3. kook de stukjes beetgaar in 1 l kippenbouillon
  4. snijd 200 gr gerookte zalm in reepjes
  5. pureer de soep zeer grondig zodat alle stukken verdwenen zijn
  6. voeg 200 ml slagroom toe en breng de soep terug aan de kook
  7. doe nu de reepjes zalm 1 voor 1 in de soep
  8. de 2 in ringetjes gesneden lente-uitjes
  9. kruid de soep met zout en peper
  10. dien warm op
bosmans e