Asperge-waterkersslaatje met zalm

98 0 Gemiddelde moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 1 bussel groene asperges
  • 1 bussel witte asperges
  • 4 el olijfolie
  • 2 el witte-wijnazijn
  • 1 bussel waterkers
  • 4 sneden Gravadlax (zalm)
  • Solo Light Vloeibaar
  • 4 kwarteleitjes
  • 2 dl zure room
  1. Schil enkel de witte asperges, de groene hoef je niet te schillen omdat die schil niet taai is. Breek bij beide soorten echter zeker wel het achterste van de steel af (breekt automatisch op het juiste punt waar het zachte gedeelte in het harde overgaat, circa 2 à 3 cm van het einde). Snijd de asperges verticaal in de lengte en kook ze gedurende 3 minuten in gezouten water. Giet ze af en laat ze schrikken onder koud stromend water.
  2. Doe de asperges in een kom en kruid ze met peper, zout, olijfolie en de witte-wijnazijn.
  3. Verwijder de steeltjes van de waterkers, tot ongeveer net boven het rekkertje waarmee de waterkers is samen gebonden. Was de blaadjes en voeg de pluksels toe aan het aspergeslaatje. Meng alles goed.
  4. Snijd de Gravadlax in reepjes en voeg ook die toe aan het slaatje.
  5. Verhit wat Solo Vloeibaar in een pan en bak spiegeleitjes met de kwarteleitjes.
  6. Verdeel de salade over de borden en leg de eitjes erbovenop. Werk af met enkele druppels zure room.
Solo