Asperge-sperziebonensalade

40 20 Gemiddelde moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 2 dikke sneetjes brood
  • 2 eetlepels Solo vloeibaar
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels Calvé mayonaise
  • 2 eetlepels magere yoghurt
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 theelepel Amora mosterd van Dijon
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 3 ansjovisfilets (optioneel)
  • 200 g groene asperges
  • 200 g sperziebonen
  • extra nodig: grillschaal voor de BBQ
  1. Snijd de korstjes van het brood en bestrijk ze met 1 eetlepel Solo. Rooster het brood op het rooster boven een gloeiende barbecue lichtbruin. Laat het afkoelen en snijd het brood in dobbelstenen.
  2. Pel de knoflook. Klop een dressing van de mayonaise, de yoghurt, de azijn, de mosterd, de oregano, de uitgeperste knoflook en peper en zout (of eventueel de fijngehakte ansjovis) naar smaak. Was de asperges. Snijd het onderste stugge stukje eraf en snijd de asperges in stukjes van ca. 5 cm. Haal de boontjes af. Schep de aspergestukjes met de boontjes en 1 eetlepel Solo door elkaar en doe de groenten over in een grillschaal.
  3. Rooster de groenten in de grillschaal op het rooster van een gloeiende barbecue beetgaar.
  4. Doe de groenten over in een schaal en druppel de dressing erover. Bestrooi met de croutons en serveer direct.
Solo
Meer inspiratie

FransSaladeBijgerechtZomer