ASIATISCH KOKEN, KIPDIJEN met pittige rode curry pasta.

1 30 0 5
Aantal personen:
  • 500 gram kipdijen in stukjes
  • 250 ml kippenbouillon
  • 1 blikje kokosmelk
  • 2 rode paprika's
  • 300 gram boontjes
  • VOOR DE CURRY
  • 2 rode pepers
  • 1 streng citroengras
  • 2 theel. suiker
  • 1 eetl oestersaus
  • 1 eetl zonnebloemolie
  • 3 tn knoflook, in stukjes
  • 2 sjalotten in stukken
  • 2 cm verse gember, geschild
  • 1 eetl gemalen koriander, [ketoembar ]
  1. MAAK DE CURRY ZOALS BESCHREVEN;
  2. Snijd het steeltje van de rode pepers. Halveerde pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken en doe in de keukenmachine.
  3. Snijd de uiteinden van het citroengras en verwijder het buitenste blad. Snijd in stukken en doe bij de peper.
  4. Voeg de suiker, sjalotten, olie, vissaus, koriander, knoflook en gember toe. Maal in ca. 2 min. tot een dikke pasta
  5. . De curry is nu klaar voor verder gebruik.
  6. Als de curry klaar is doe er dan de kippen-bouillon en de kokosmelk bij, roer even goed door.
  7. 5 Snij de kipdijen in stukjes en de paprika en de boontjes in stukjes , doe alles bij de curry roer goed om en laat het 25 minuten zachtjes garen.
  8. Roer het wel geregeld om.
  9. Serveer het met rijst , komkommer en kroepoek
  10. TIP: Maak van de curry 2 keer zoveel en vries het dan in,
  11. heb je deze vast in voorraad voor de volgende keer.
kok Kimberley