arroz de peixe

3 30 4 5
Aantal personen:
  • 150 gram witvis, liefst zeeduivel
  • 12 stuks gamba of tiger shrimp
  • 200 gram kipfilet of dij
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 stuks flinke uien
  • 6 teentjes knoflook
  • 1 stuks grote tomaat of 2 kleinere
  • 1 bos verse koriander
  • 4 takjes peterselie
  • 1 glas witte wijn
  • 1/2 blokje visbouillon
  • 1/2 blokje kippenbouillon
  • 2 eetlepels zoete paprikapoeder (pimento doce)
  1. Sudder de gesneden ui, knoflook en de helft van de koriander (inclusief steeltjes) 5 minuten in olie op gematigd vuur tot ui glazig is. Dan de tomaat in stukjes erbij en het glas witte wijn.
  2. In andere koekenpan de stukjes kip, bestrooid met de zoete paprika beetje aanbraden, niet te hard + peper en zout.
  3. In de eerste pan nu de bouillonblokjes + een flink glas water. Zodra dit kookt de rijst erbij doen en dan de kip erbovenop leggen. Vuur laag draaien en de rijst garen, zorg dat het nat blijft! Dit duurt ongeveer 20 minuten. In de laatste 10 minuten de vis en de rest van de koriander (nu alleen de blaadjes) er bovenop leggen. Er moet steeds een laagje van een halve centimeter water boven de rijst blijven staan, anders aanvullen met nog wat witte wijn. Ook in die laatste 10 minuten de garnalen snel bakken in aparte pan en dan ook erbovenop doen.
  4. Serveren met eventueel stukje stokbrood. Het geheel moet flink nat gebleven zijn. Eet smakelijk!
Lieredomdrij