arroz de marisco

23 90 4 5
Aantal personen:
  • 2 koppen risottorijst
  • 6 koppen visfumet
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 vleestomaten in blokjes
  • 1 groene paprika
  • 8 grote scampi
  • 400 gram kabeljauwhaasje
  • 2 el olijfolie
  • 1 el milde paprikapoeder
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 tl gedroogde oregano
  • peper en zout
  1. Fruit de ui en de knoflook glazig in de olijfolie.
  2. Doe er de rijst bij en bak ze totdat de korrels glazig worden.
  3. Blus met de visfumet.
  4. Voeg er de tomaten, de paprika (in reepjes), paprikapoeder, rozemarijn en oregano aan toe.
  5. Kruid met peper en zout.
  6. Dek af en laat 15 min koken, af en toe voorzichtig omroeren.
  7. Leg de scampi en de vis op de rijst.
  8. Dek weer af en laat 5 min gaar worden, of totdat de scampi dieproze zijn.
  9. Verdeel over diepe borden of kommetjes en dien op met een takje groen.
  10. TIP: voor een typische smaak kan er nog wat wijn of sherry bij de visfumet.
geysenp