Arrabiatapasta met courgettes

0 0 0 5
Aantal personen:
  • 2 middelgrote courgettes
  • 4 rijpe tomaten
  • 1 ui
  • 4 dikke sneden gerookt spek
  • 5 cl room
  • 500 gram farfalle
  • tijm
  • laurier
  • olijfolie
  • 100 gram geraspte parmezaan
  • cayennepeper
  • zout
  1. Snijd het spek in blokjes en bak deze. Hak de ui en de look, snijd de courgettes in blokjes en de tomaten in grove stukken. Fruit de ui en de courgettes in de olijfolie. Na een tiental minuten de tomaten en look toevoegen. Kruid met cayennepeper, zout, tijm en laurier. Laat nog +/- een kwartier verder bakken, voeg dan de spekblokjes en de room toe. Houd warm, zonder te laten koken. Ondertussen de pasta gaarkoken.
  2. Dien de pasta op in diepe, voorverwarmde borden, overgiet met de courgettesaus en bestrooi met parmezaan.
Pascal Claessens
Meer inspiratie

ItaliaansPastaHoofdgerecht