Aromatische rijst met rozijnen en amandelen en kipspiesjes

48 40 5 5
Aantal personen:
  • 6 eetlepels rozijnen
  • 2 stokken prei
  • 2 rode paprika's
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • 2 Knorr Bouillonketeltjes Kip
  • 2 theelepels kaneel
  • 400 g basmatirijst
  • 0.5 l druivensap
  • 300 g kipfilets
  • 50 g geroosterde amandelen
  • Extra: 4 grote of 8 kleine spiesen
  1. Wel de rozijnen gedurende 10 minuten in lauw water, afgieten. Snijd ondertussen de prei in smalle ringen en de paprika in stukjes. Houd de helft van de stukjes paprika apart voor de spiesjes.
  2. Verhit 2 eetlepels margarine in een diepe pan en roerbak de prei en de andere helft van de paprika gedurende 3 minuten. Voeg de Knorr Bouillonketeltjes Kip toe, laat ze smelten en schep ze door de groenten.
  3. Meng 1½ theelepel kaneel, 1 theelepel peper, de rijst en de rozijnen met de groenten. Voeg het druivensap en 300 ml water toe. Breng het vocht aan de kook, even roeren, leg een deksel op de pan en kook de rijst op het laagste pitje gedurende ca. 15 minuten. Tussentijds 2x omscheppen. Zet het vuur af en laat de rijst 10 minuten staan.
  4. Snijd ondertussen de kipfilet in stukjes, rijg telkens een paar stukjes kip met daartussen stukjes paprika aan de spiesen. Bestrooi ze met de rest van de kaneel, wat peper en wat zout. Bestrijk ze met wat vloeibare margarine.
  5. Rooster de kipspiesjes in een hete grillpan of onder de grill rondom bruin en gaar, gedurende ca. 10 minuten.
  6. Hak de amandelen grof. Schep ze door de rijst. Verdeel de rijst over 4 warme borden en leg de spiesjes erop.
Knorr