Arni giouvetsi (lam uit de oven)

5 120 0 5
Aantal personen:
  • 1,2 kg lamsvlees met been
  • 1 ui
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 tomaten
  • 2 teentjes look
  • 1 dl rode wijn
  • 400 g orzo (Griekse pasta)
  • verse peterselie
  1. Snij de ui en de look fijn. Hak het lamsvlees in stukken. Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees grof. Verhit een flinke scheut olijfolie in een braadpan en fruit de ui glazig. Voeg er het lamsvlees bij en bak het kort aan alle kanten. Kruid met flink wat peper en zout. Doe er de tomatenpuree, het tomatenvlees en de look bij. Giet er de rode wijn en een scheut water over. Laat de lam 1 u op zacht vuur sudderen. Roer regelmatig om en voeg indien nodig wat water bij. Kook de orzo net niet beetgaar. Giet ze af en schep ze door het kookvocht van de lam. Zet de pan nog 15 min in een voorverwarmde oven op 180°C. Verdeel de lam en de pasta over borden en werk af met grofgesneden verse peterselie.
bolleke1970