Argentijnse soufflé

6 45 0 5
Aantal personen:
  • 200 gr krab ui blikje
  • 1 halve paprika
  • 30 gr boter
  • 30 gr bloem
  • 2,5 dl melk
  • 4 st eidooiers
  • 5 st eiwitten
  • 1 eetlepel martini
  • 1 grote eetlepel geraspte parmezaan
  1. Snijd de halve paprika in fijne plakjes en kook hem 10 minuten in een pot gezouten water .
  2. - Laat afkoelen en uitlekken .
  3. - Smelt de boter in een pot .
  4. - Voeg bloem toe , dan melk en roer verder .
  5. - Meng naast het vuur 4 eidooiers , peper, krab en Martini .
  6. - Breng op smaak met peper , zout en muskaatnoot .
  7. - Kook 1 minuut al roerend.
  8. - Klop de eiwitten stijf en voeg een snuifje zout toe.
  9. - Doe het in 2 maal in de bereiding .
  10. - Eerst krachtig roeren en 2 de maal voorzichtig rondroeren .
  11. - Giet het geheel in een lichtbeboterde soufflévorm.
  12. - Maak met het punt van en mes een toer rondom rond .
  13. - Bestrooi met parmezan en plaats 25 minuten in de oven. (180 °
hildeke3105