Ardense forel met krielaardappelen natuur

226 35 3 5
Aantal personen:
  • 4 schoongemaakte forelfilets met vel
  • 100 g spekreepjes
  • 30 g Solo Vloeibaar
  • 20 cl light room
  • 12 zilveruitjes
  • 10 g suiker
  • 8 krielaardappelen
  • peper en zout
  1. Leg de zilveruitjes 10 minuten in kokend water.
  2. Schil ze en laat 20 minuten konfijten in een afgedekte steelpan op een heel zacht vuurtje met 15 g Solo Vloeibaar en 10 g suiker.
  3. Bak de spekreepjes, voeg de zilveruitjes en de light room toe en laat inkoken.
  4. Kook de krieltjes in gezouten water.
  5. Bak de gekruide forelfilets in Solo Vloeibaar.
  6. Leg de forelfilets op een bord, overgiet met de saus en versier met in plakjes gesneden krielaardappelen.
Solo