ardeense omelet

8 15 4 5
Aantal personen:
  • 12 st eieren
  • 1 dl afgeroomde melk
  • 600 gr ardeense ham in blokjes van ongeveer 2 cm
  • 100 gr dunne blokjes buikspek
  • 3 st ui in schijfjes gesneden
  • 500 gr kleine champignons
  • 1 beetje boter
  • 5 eetl gehakte dragon
  • 250 gr ganzenlever(kan je ook weglaten eventueel)
  • 2 eetl gehakte peterselie
  1. meng de eieren met de melk en kruid af
  2. bak de blokjes ham en spek samen met de ui en champignons op hoog vuur
  3. zet het vuur wat lager nu en meng er de eieren met de melk door
  4. strooi dragon over en laat alles 10 miin sudderen tot de eieren gestold zijn
  5. schud geregeld met de pan om aanbakken te voorkomen
  6. indien je ganzenlever hebt, snijd heel fijn en schik op bord en bedek dan met de omelet
  7. strooi peterselie over en laat je maar smaken!
  8. ik kan je zeggen goed gevulde maaltijd is, samen met warme toast
hildeke3105