Ardeens Varkensgebraad

20 60 3 5
Aantal personen:
  • 800 g varkensgebraad
  • 100 g Ardeense ham
  • 500 g champignons
  • 1 flesje Rodenbach
  • 75 ml room
  • 1 el mosterd
  • 4 takjes tijm
  • 100 g boter
  • laurier
  • peper en zout
  • maïzena (bruin)
  1. Kruid het varkensgebraad met peper en zout, bestrijk het rondom met flink wat mosterd en wikkel het daarna in de Ardeens ham. Rol een stuk aluminiumfolie uit, bestrijk met wat boter en schik er het vlees op met de tijm en de laurier.
  2. Sluit de folie af zodat alles mooi dicht zit. Leg dit in de ovenschotel met de sluiting naar boven en braad het vlees ongeveer 40 min op 220°C in de oven.
  3. Borstel de champignons en snijd ze in plakjes en bak ze in de boter, kruid met peper en zout.
  4. Neem het vlees uit de oven, zeef het braadvocht en giet in een pannetje. Voeg er het bier en de room aan toe en laat inkoken. Doe de champignons bij de saus en bind de saus.
  5. Tip: Als je het vlees eerst licht dichtschroeid voor je het insmeert met mosterd en in de ham rolt blijven de sappen mooi in het vlees.
EBE