Ardeens gebraad met spinazie, spekjes, pijnboompitten, aardappelpuree en beignets van champignons

105 0 Gemiddelde moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 800 g Ardeens gebraad (gerookt)
  • 100 g spekblokjes
  • Solo boter
  • zout
  • 1 scheut melk
  • 1 pils
  • 600 g aardappel puree
  • 600 g spinazie (verse)
  • muskaatnoot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 et pijnboonpitten
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 12 champignons (de paris)
  • peper
  • 200 g meel
  1. Kruid het vlees met peper en zout en bak er een korstje aan. Rol het daarna in zilverpapier en laat het nog verder garen in de oven op 180 ° C gedurende een 30 min. Verwijder de hoofdnerf van de spinazie en was hem zorgvuldig. Liefst 2 keer want er zit veel zand rond spinazie. Stoof de uien in wat Solo en voeg er de spekblokjes, look en de pijnboompitten aan toe. Als de spekjes goed krokant zijn dan mag je de spinazie toevoegen. Roer alles goed onder elkaar. Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water. Pureer ze, werk af met nootmuskaat, een scheut melk en een klontje boter. Kruid goed af met peper en zout. Doe de bloem in een kom en voeg er met kleine beetjes de pils aan toe tot je een dik papje krijgt. Kruid het beignetdeeg af met peper en zout. Haal de champignons door het beignetdeeg en bak ze mooi goudgeel in de friteuse. Dresseer de puree in een ring, leg hierop de spinazie mengeling.
  2. Serveer er een stuk vlees bij en enkele champignon beignets.

Solo