arabisch lamsgehakt

8 30 3 5
Aantal personen:
  • 500 gr lamsgehakt
  • 2 teentjes look
  • 1 grote gesnipperde ui
  • 1 eetl baharat kkruiden(= mengeling van zwarte peper, nootmuskaat en kaneel)
  • 100 gr gele rozijnen
  • 2 kleingesneden tomaten
  • 1 eetl fijngesneden munt
  • 1 eetl tpomatenpuree
  1. Bak in een grote, wijde koekenpan zonder vet 500 g mager lamsgehakt met 2 uitgeperste tenen knoflook en 1 grote, gesnipperde ui 3 min., tot het gehakt licht kleurt. Roer er 1 eetl. baharat-specerijen door en laat het gehaktmengsel nog 1 min. pruttelen. Voeg 100 g blauwe of gele rozijnen, 2 kleingesneden tomaten, 1 eetl. tomatenpuree, 1 eetl. fijngesneden munt en wat zout en peper toe. Laat het gehakt onafgedekt 5 min. pruttelen op matig vuur, onder af en toe omscheppen. Serveer het in warme pitabroodjes met smalle reepjes sla en een schepje yoghurt met munt.
  2. eens wat anders en erg lekker zunne
hildeke3105