Apple en red fruit Crumble

12 50 5 5
Aantal personen:
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 75 gram koude roomboter
  • 75 gram licht- of donkerbruin basterdsuiker
  • 50 gram havermout
  • 50 - 75 gram gehakte hazelnoten
  • 4 - 5 geschilde Jonagold appels
  • 150 gram bramen (diepvries rood fruit)
  • 1 bak Roomijs
  1. Oven op 180 graden.
  2. De crumble mix:
  3. Boter met meel in een beslagkom tot kruimels wrijven met de hand of keukenmachine.
  4. Voeg de suiker, havermout en hazelnoten toe. Schep dit om en klaar.
  5. Snijd de geschilde appels in blokjes. Doe in een ovenschaal de stukjes appel en bramen.
  6. De crumble mix er over heen.
  7. In de oven voor ongeveer 40 minuten. Warm serveren met een bolletje roomijs.
  8. Alleen perzik of pruimen is ook erg lekker. Of rabarber met gemer.
Thelma_1
Meer inspiratie

PatisserieNagerechtWinter