Appeltaartje met marsepein

207 25 2 5
Aantal personen:
  • gewoon bladerdeeg (uit de winkel)
  • beetje calvados
  • marsepein of pasteibakkersroom
  • 2-3 appels
  • 1 losgeklopt ei
  • voor versiering : vanillesaus
  • griessuiker
  • kaneel
  1. 1.Bladerdeeg uitrollen.
  2. 2.Marsepein mengen met calvados (of pasteibakkersroom maken ipv marsepein is ook lekker)
  3. 3.Bladerdeeg uitsnijden in vorm van appel (best eerst een vorm uitknippen in karton, en dan op bladerdeeg leggen om uit te snijden)
  4. 4.Marsepein (met calvados) of pasteibakkersroom in het midden uitsmeren (randen vrijlaten zodat deze in de oven kunnen rijzen)
  5. 5.Met geschilde appeltjes trapsgewijs beleggen (zie foto)
  6. 6.Met mengsel van griessuiker en kaneel bestrooien
  7. 7.De randen van het deeg met borsteltje doreren (losgeklopt ei uitstrijken)
  8. 8.In oven bij 200° gedurende ongeveer 15 minuten bakken
  9. 9.Het warme appeltaartje met vanillesaus op warm bord schikken
  10. TIP: Ook lekker met bolletje kaneelijs erbij !!
Sophie P.