APPELTAART

1 90 0 5
Aantal personen:
  • 200 gr gezeefde bloem
  • 150 gr suiker
  • 5 appels
  • 60 gr boter
  • 50 gr suiker
  • 3 eieren
  • 1 koffielepel vloeibare vanille extract
  • 150 gr slagroom
  1. Schil de appelen en snij ze in vierkante blokjes.
  2. Verwarm de oven voor op 170°C Beboter de taartvorm en bloem.
  3. Smelt 60 gr boter, voeg de blokjes appel toe. Laat even stoven, strooi er de 50 gr suiker over en laat 5 tot 8 minuten zachten carameliseren.
  4. Maak het beslag: klop de 3 volledige eieren met de room, voegsuiker en vanille extract toe en als laatste de bloem.
  5. Goed mengen tot men 'ruban' vorm krijgt.
  6. Doe de bereiding in een ronde genoisvorm (beboterd en bebloemd). Doe de bereiding in de vorm en strooi in het beslag de blokjes appel. Zorg er voor dat er bovenaan ook blokjes appel liggen.
  7. Laat 35 minuten bakken, laat afkoelen en ontvorm.
Césaria