Appeltaart

165 80 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 200 gr Solo
  • 200 gr suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 4 eieren
  • halve citroen (enkel het sap)
  • 300 gr zelfrijzende bloem
  • 3 appels
  • 2 el abrikozenconfituur
  1. Mix de vetstof tot room en voeg de suiker en vanillesuiker toe.
  2. Mix goed. Doe er daarna één voor één de eieren bij.
  3. Klop het geheel tot een roomkleurige homogene massa.
  4. Roer het citroensap en de gezeefde bloem er onder.
  5. Doe het beslag in een ingevette en bebloemde vorm.
  6. Schil de appels, doe ze in vieren en kerf ze aan de bolle kant in.
  7. Leg de partjes op het deeg en duw het er een beetje in, zorg dat je een cm van de rand blijft.
  8. Bak gedurende een uur op 175 graden, ontvorm en bestrijk hem met opgewarmde abrikozenconfituur.
Sonja-Helena