Appeltaart

9 90 0 5
Aantal personen:
  • 1 ei
  • 3 eierdooiers
  • 50 gr suiker
  • snuifje zout
  • 75 gr bloem
  • 20 gr zachte hoeveboter
  • 4 appels
  • solo vloeibaar
  • bloem
  • 1 rol kant-en-klaar kruimeldeeg
  • karamel ( zie recept pompoencrème)
  • chocoladeschilfers
  1. Smelt de hoeveboter en laat lichtjes afkoelen.
  2. Klop het ei en de eierdooiers, de suiker en een snuifje zout met een mixer tot een schuimige massa, roer er de gezeefde bloem en de gesmolten afgekoelde hoeveboter doorheen.
  3. Schil de appelen en verwijder de klokhuizen en verdeel ze in vieren.
  4. Boter een geschulpte taartvorm van +/- 27 cm diameter en 4 cm hoog in met solo vloeibaar en bestuif met bloem, verwijder overtollige bloem.
  5. Schenk de karamel op de bodem en leg er de appelsschijfjes in (1 enkele laag), bestrooi met chocoladeschilfers en schenk er de eivulling over.
  6. Leg het kruimeldeeg op de vulling en stop de randen goed in zodat alles goed bedekt is, maak met een aardappelmes een kleine inkeping in het midden van het kruimeldeeg.
  7. Plaats de taart ongeveer 50 minuten in een voorverwarmde oven op 190°.
  8. Neem de taart uit de oven en plaats er een groot plat bord op, draai de taart om.
Victor S.