APPELTAART VAN MARIJKE

10 20 0 5
Aantal personen:
  • 300 gram zelfrijzende bloem
  • 200 gram kristalsuiker
  • 150 gram melk
  • 30 gram olie
  • 1 koffielepel bakpeder
  • 3 eieren
  • 70 gram suiker
  • 80 gram boter
  • 6 grote appelen, geschild in stukjes
  1. bloem, suiker, melk, olie, bakpoeder met 2 eieren heel goed mengen met een garde
  2. de appelen, geschild en in stukjes goed met een lange lepel onder het deeg mengen
  3. springvorm inboteren,
  4. in voorverwarmde oven van 225 graden, gedurende 20 minuten
  5. ondertussen 80 gr boter, 70 gr suiker, in microgolf laten smelten,goed omroeren en 1 geheel ei eronder roeren tot gladde massa
  6. taart uit de oven na 20 min en dit mengsel er gelijkmatig over gieten
  7. nog eens 20 min in oven op 180 graden
marijkeclaeys