Appeltaart Tarte Jeanne

75 50 3 5
Aantal personen:
  • 10 volle soeplepels zelfrijzende bloem
  • 8 volle soeplepels witte suiker
  • 6 soeplepels olie
  • 6 soeplepels melk
  • 1 ei
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 450 gr appels (liefst renetten)
  1. Meng alles goed dooreen tot een gladde , maar toch niet al te veel bewerkt deeg.
  2. Beboter een taartvorm en spreid de taartdeeg plat in de vorm en langs de opstaande ribbelrandjes. Snijd 450 gr appels tot fijne schijfjes, die u ordelijk rangschikt op het taartdeeg. Zet de appeltaart in een vrij warme oven voor ongeveer 45 min (200°C)
  3. Maak nu een siroop van achtereenvolgens 80 gr boter, 3 soeplepels suiker, vanillesuiker en 1 ei
  4. Goed roeren tot een siropig mengsel
  5. Giet tenslotte deze siroop op de klaargebakken appeltaart en bak verder voor 5 min en laat de taart nog eens voor 5 min grillen
  6. Liefst halfwarm eten
doreen_1