Appeltaart op grootmoeders wijze

7 30 5 5
Aantal personen:
  • 300 gram zelfrijzende bloem
  • 250 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 160 gram fijne witte kristalsuiker
  • 2 gram zout
  • 1 eigeel
  • 6 grote boscop appels
  • 50 gram amandelschilfers
  • rozijnen naar believen
  • sap van een halve citroen
  • 20 gram vanillesuiker
  • kaneelpoeder naar believen
  1. Voor het deeg:
  2. Meng voorizchtig de zelfrijzende bloem, 220 gram boter, de suiker, het zout en het eigeel. Het deeg moet nog korrelig zijn en mag niet elastisch zijn.
  3. In de koelkast laten rusten en ondertussen de vulling maken.
  4. Voor de vulling:
  5. Appels schillen en in dunne schijfjes snijden (meteen het citroensap erover gieten, anders worden ze bruin) en mengen met de overige ingrediënten.
  6. Oven voorverwarmen op 155 °C (hete luchtoven).
  7. Bakpapier in taartvorm doen en dan invetten met de rest van de boter.
  8. Deeg in de taartvorm duwen (niet platrollen) en vulling erin. Afwerken met extra amandelschilfers bovenop en nog wat kaneelpoeder.
  9. Taart gedurende 1 uur in de oven op 155°C.
  10. Eet smakelijk !
Julie Dogaer