Appeltaart op grootmoeders wijze

23 60 3 5
Aantal personen:
  • 12 eetl. Zelfrijzende bloem
  • 10 eetl. Suiker
  • 8 eetl. Melk
  • 6 eetl. Olie
  • 2 Eieren
  • 4 Appelen
  1. Schil de appelen, ontdoe ze van het klokhuis en snij ze in kleine stukjes.
  2. Meng de bloem, suiker, melk, olie, eieren tot een mooi beslag, voeg er de appelen bij en meng alles goed.
  3. Beboter en bebloem een ronde bakvorm, voeg het beslag eraan toe.
  4. Bakken in een oven van 180 graden, gedurende 20 minuten.
  5. Na 20 minuten afbakken strijk men het glazuur erop en laat men het nog 20 minuten bakken.
  6. laat na het bakken de taart eerst 10 minuten afkoelen voor men hem uit de bakvorm haalt.
  7. RECEPT GLAZUUR.
  8. 50 gram solo
  9. 1 eetl. suiker
  10. 1 ei
  11. Smelt de boter (niet te warm) voeg de suiker toe, klop het eitje erbij, en verdeel over je appeltaart.
  12. Voor het opdienen kan men de taart nag afwerken met een beetje bloemsuiker.
  13. EET SMAKELIJK
  14. PS.Voor de liefhebbers, men kan aan het beslag ook altijd een beetje kaneel toevoegen.
  15. (superlekker!!)
dhondt renie