Appeltaart met rozijnen

18 50 0 5
Aantal personen:
  • 250 gram zelfrijzende bloem
  • 150 gram Rozijnen
  • 2 à 3 stuks appelen op dunne schijfjes gesneden
  • 80 gram kristalsuiker
  • 3 stuks eieren
  • 150 gram boter
  • 80 gram boter voor de stroop
  • 3 el suiker voor de stroop
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei voor de stroop
  1. Roer de boter glad.
  2. Doe er de 3 eieren bij.
  3. Voeg de bloem en suiker toe en meng 5 minuten voor een glad beslag.
  4. Voeg de rozijnen toe en roer nog even kort de rozijnen onder het beslag.
  5. Doe het beslag in een ingevette ronde taartvorm.
  6. Leg er de appel, in schijfjes gesneden, op maar laat een randje aan de buitenkant vrij.
  7. Bak 35 à 40 minuten in een voorverwarmde oven op 190° C. (warme luchtoven 170° C)
  8. Doe ondertussen alle ingredienten voor de stroop in een kom.
  9. Plaats de kom in een pan met heet water (au bain marie) en meng goed.
  10. Als het gebak klaar is, neem het uit de oven en giet de stroop onmiddellijk over de appelschijfjes.
  11. Laat nog 5 minuten verder bakken in de oven.
  12. Haal het gebak uit de oven en laat afkoelen.
Rony DG