Appeltaart met havermout

17 60 4 5
Aantal personen:
  • 300 gr zelfrijzend bakmeel
  • 300 gr bruine basterdsuiker
  • 150 gr havermout
  • 250 gr roomboter
  • 750 gr goudrenetten of elstar
  • 150 gr rozijnen
  • kaneel naar smaak
  1. Appeltaart....... Wie lust het niet. Je kunt gewoon niet genoeg aan variƫteiten hebben van dit soort gebak. Het meeste werk van een appeltaart maken, is het schillen van de appels en het snijden in blokjes.
  2. Verwarm de oven voor op 200' C boven- en onderwarmte en vet een springvorm van 26 cm doorsnede goed in en beleg de bodem met bakpapier.
  3. Schil de appels en snijd ze in blokjes, meng ze met de rozijnen en voeg naar smaak kaneel toe.
  4. Meng het bakmeel met de suiker en de havermout door elkaar. Smelt de roomboter zachtjes op het vuur en roer goed door het meel-havermoutmengsel.
  5. Bekleed met driekwart van het deeg de bodem en de rand van de springvorm, druk aan met de bolle kant van een lepel. Verdeel het appel-rozijnenmengsel over het deeg en verkruimel de rest van het deeg erover en druk licht aan.
  6. Bak de appeltaart 40-45 minuten in de voorverwarmde oven tot de taart gaar en goudbruin is.
  7. Tip: Ook erg lekker om 250 g amandelspijs los te maken met een ei en een beetje citroenrasp en dit over de bodem te verdelen, voordat je de appels erin doet.
  8. Bron: Judith's Cakes en Caroline.
Love to Cook