Appeltaart met amandelkorst

2 60 0 5
Aantal personen:
  • 60 gr bloem
  • 60 gr fijngemalen hazelnoten
  • 60 gr suiker
  • 50 gr boter
  • 1 eidooier
  1. Voor 1 springvorm van 18cm
  2. Benodigdheden voor de vulling: 500gr goudrenetten, 1tl citroensap, 30gr suiker, een snuifje kaneel, 30gr boter, 1tl honing, 90ml slagroom, 50gr amandelschaafsel en verder boter voor het invetten, bloem voor het bestuiven, slagroom (voor erbij)
  3. Kneed alle deegingrediënten door elkaar. Beboter de springvorm. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed de bodem en rand van de vorm ermee. Dek af met folie en zet minstens 1 uur in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Besprenkel ze meteen met het citroensap. Roer de suiker en kaneel erdoor. Leg de partjes appel op het deeg, druk iets aan en bak de taart ca. 30min in het midden van de oven.
  5. Breng de boter met de honing en de slagroom aan de kook. Roer het amandelschaafsel erdoor. Verdeel de massa over de appeltaart en bak de taart nog 15min, tot de amandelkorst goudbruin is.
  6. Maak de rand van de springvorm los en laat de taart op een rooster volledig afkoelen. Geef er stijfgeklopte slagroom bij.
Sproetje71