Appeltaart ( grootmoeders wijze )

38 75 3 5
Aantal personen:
  • 250 gram Bloem
  • 175 gram Boter
  • 80 gram Suiker
  • 2 Eieren
  • 8 Appels ( goudreinetten )
  • 1 eetlepel Suiker
  • 1 snuf Kaneelpoeder
  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden
  2. Maak deeg door Bloem, Boter, Suiker en Eieren goed door elkaar te kneden
  3. Laat het deeg even rusten
  4. Schil de Appels en haal de klokhuizen eruit.
  5. Snijd de Appels in blokjes en meng ze met de eetlepel Suiker en de Kaneelpoeder.
  6. Rol het deeg uit en leg het in een beboterde taartvorm ( 24 cm ) en ( laat een beetje deeg achter om bovenop te gebruiken )
  7. Schep de Appelvulling hierin en druk het een beetje aan
  8. Gebruik het restje deeg en maak een raster bovenop de vulling ( zie foto )
  9. Bak de taart in een voorverwarmde oven, 50 minuten, tot gaar en goudbruin
  10. Tip: Serveer met een bolletje vanille- of slagroom ijs, beetje slagroom en eventueel wat warme vanillesaus
Angelique.M