Appelstrudel

35 40 0 5
Aantal personen:
  • 2 plakjes diepvriesbladerdeeg
  • 4 moesappels en ong 30 gr boter
  • 1 sap van 1 appelsien, 50 gr rozijnen en 50 gr suiekr en 50 gr amandelpoeder
  • 1 losgeklopt ei en 2 eetl bruine suiiker
  • 1 eetl honing en 1 koffielepel kaneel
  1. Schil de appels en snij ze in fijne plakjes. Bak ze goudgeel in de boter.
  2. Voeg het sinaasappelsap, de honing, de suiker en de rozijnen toe. Zet op matig vuur, tot de appels net gaar zijn (schep af en toe om). Laat wat afkoelen. Giet eventueel vocht af.
  3. Verwarm de oven voor op 220° C. Leg 1 lapje deeg op het werkvlak. Vouw het dubbel en maak sneetjes in de gevouwen deegrand. Leg het weer open en bestrooi het met de helft van het amandelpoeder Schep de helft van de appels in de lengte over het midden van het deeg. Bestrijk de vrije randen met ei, vouw dicht en druk aan. Herhaal met het 2de plakje deeg.
  4. Meng de bruine suiker met de kaneel. Beboter een bakplaat en leg er de strudels op. Bestrijk de bovenkant met ei en bestrooi met de kaneelsuiker. Zet 20 tot 25 minuten in de oven. Lekker warm, met half opgeklopte slagroom of een bolletje ijs.
hildeke3105