Appelsoep

562 30 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 5 Jonagold appels
  • 2 eetlepels citroensap
  • 200 g aardappelen
  • 2 takken selder
  • 1 groene paprika
  • 30 g Solo
  • 1 eetlepel curry
  • 2 blokjes Knorr Finesse kippenbouillon
  • 16 scampi's gepeld
  • 100 g garnalen
  • 1 scheutje extra vergine olijfolie
  • 1 scheutje light room
  • peper en zout
  1. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij ze in stukken en meng ze met het citroensap in een kom.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
  3. Snij de selder en de paprika in kleine stukken.
  4. Fruit de selder en de paprika in boter. Bestrooi met curry en voeg de bouillonblokjes , 1 liter water , de aardappelen en de appels toe.
  5. Breng aan de kook en laat sudderen op een zacht vuurtje.
  6. Bak de scampi in de olijfolie.
  7. Voeg zout en peper toe en laat uitlekken op keukenpapier.
  8. Mix de soep.
  9. Voeg vóór het opdienen de scampistaarten, de garnalen en de room toe.
Solo
Meer inspiratie

SoepVoorgerechtHerfst