Appelsalade met walnoten

24 15 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • gemengde sla
  • 100 g gruyère of een andere harde kaas
  • 2 appels
  • 80 g reepjes spek en/of 2 hardgekookte eieren
  • 40 g walnoten
  • 2 eetlepels granaatappelpitten
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels Extra Vergine olijfolie
  • versgemalen zwarte peper
  • zout
  1. Was de sla. Snij de kaas in zeer dunne, haast doorzichtige plakjes. Schil de appels en snij ze eveneens in flinterdunne schijfjes.
  2. Verwarm een pan op een hoog vuur en bak het spek kort aan beide zijden. Laat uitlekken op huishoudpapier.
  3. Indien je ook eitjes wilt gebruiken, kook je deze gedurende 8 minuten.
  4. Meng de sla met de kaas, appels, walnoten, de granaatappelpitten het spek en/of de eitjes en breng het geheel op smaak met het citroensap, olijfolie, peper en zout en dien vervolgens onmiddellijk op. (Anders worden de slablaadjes snel slap.)
Solo
Meer inspiratie

SaladeVoorgerecht