Appelparfait met rode bessensaus

273 155 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 600 g rode franse appelen
  • 2 eetlepels calvados
  • 2 eierdooiers
  • 80 g griessuiker
  • 4 dl room
  • vlierbessensap
  • witte wijn
  • suiker
  • 1 citroen
  • 1 snuifje maizena
  • 1 ei
  1. Klop de room stijf en bewaar in de koelkast.
  2. Schil de appels en verwijder het klokhuis.
  3. Snij drie appels in grove stukken, de andere drie in kleine dobbelsteentjes.
  4. Bedruppel met citroensap om verkleuren te voorkomen.
  5. Laat de grote stukken appel met twee eetlepels water in een gesloten pan op laag vuur gaar worden.
  6. Druk vervolgens de gaargekookte appels door een zeef.
  7. Overgiet de dobbelsteentjes met de calvados.
  8. Doe het ei, de eierdooiers en de suiker in een pan en klop dit au bain-marie tot een schuimige massa.
  9. Laat afkoelen, roer er eerst de gepureerde appels door, dan de appelblokjes en ten slotte de slagroom.
  10. Giet de bereiding in een terrine, strijk de bovenkant glad en zet afgedekt in de diepvriezer.
  11. Dompel voor het opdienen de vorm in heet water, stort de parfait op een schaal en snij hem in plakken.
  12. Maak de saus door wat vlierbessensap aan te lengen met een scheutje witte wijn, voeg naar smaak wat suiker toe en bind met een beetje Maïzena.
Solo
Meer inspiratie

FransDessertNagerecht