Appelflappen

18 30 2 5
Aantal personen:
  1. Benodigdheden:
  2. Bladerdeeg
  3. Appels (1 appel voor 2 flappen)
  4. Rozijntjes
  5. Ei / parel korrel suiker
  6. Werkwijze:
  7. Schil de appels, en snij de appel in 4, verwijder het klokhuis en stoof de appels aan in wat vetstof, doe er de rozijntjes bij en laat stoven tot men een moes bekomt, koel af.
  8. Snij uit het bladerdeeg ronde stukken van ongeveer 12cm doorsnede.
  9. Schep op de ene helft het appelmoes, en bevochtig de andere helftrand met het geklutst ei.
  10. Vouw dicht en zorgt ervoor dat de flappen goed gesloten zijn.
  11. Besrijk de bovenzijde eveneens met geklutst ei en bestrooi met de suiker.
  12. Laat ze bakken in een oven van 225ยบ.tot ze goud-bruin zien.
  13. Opdienen met een tas lekkere koffie.
Theoke_1