Appelen frangipane in bladerdeeg, vanille-ijs

4 20 3 5
Aantal personen:
  • 2 appelen
  • 2 ronde vellen bladerdeeg van 16 cm doorsnede
  • 2 ronde vellen bladerdeeg van 5 cm doorsnede
  • 2 el Solo vloeibaar
  • 80 g suiker
  • 2 eierdooiers
  • frangipane (zie recept)
  • ijs van buffelmelk Delhaize
  • Frangipane Mengen:
  • 20 g malse Solo
  • 20 g amandelpoeder
  • 20 g suiker
  • 10 g bloem
  • 1 ei
  • enkele druppels Amaretto
  1. BEREIDING
  2. Schil de appelen en hol ze uit. Bestrijk iedere appel met malse Solo en bestrooi met een beetje suiker. Vul de appelen met de frangipane.
  3. Bestrijk de twee grote vellen bladerdeeg met eigeel en leg de appelen erop.
  4. Sluit het vel bladerdeeg zodat de hele appel bedekt is. Leg het kleine vel bladerdeeg erop zodat alles goed sluit.
  5. Bestrijk het bladerdeeg met eigeel, zet eventjes in de koelkast. Vet elk bladerdeeggebak in met wat Solo vloeibaar en bestrooi met suiker.
  6. Zet 10 minuten in een oven op 210°C, verlaag de temperatuur naar 180°C voor de volgende 20 minuten.
  7. AFWERKING
  8. Laat de bladerdeeggebakjes een tiental minuten afkoelen en dien op met een bolletje ijs.
Delhaize-NL