Appelcrumble

622 50 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • Vulling:
  • 6 appels (1 kg)
  • 0.5 citroen
  • 50 g suiker
  • 5 g kaneelpoeder (1 tl)
  • Kruimeldeeg:
  • 175 g bloem
  • 100 g suiker
  • 100 g Solo Vloeibaar
  • Extra:
  • lage ovenschaal van ca. 1 l inhoud (ingevet)
  1. Verwarm de oven voor op 200°C (elektrische oven).
  2. Schil de appels, verwijder de klokhuizen, snijd de appels in stukjes en doe ze in een pan. Pers de citroen uit en roer het sap en de suiker door de appel.
  3. Kook de appel 5 minuten op een hoog vuur, schep geregeld om. Voeg de kaneel toe. Laat een beetje afkoelen terwijl je het kruimeldeeg maakt.
  4. Meng in een grote kom met een vork de bloem met de suiker, een snufje zout en de Solo tot een kruimeldeeg.
  5. Schep het appelmengsel in een ovenvaste schaal. Verdeel het kruimeldeeg erover.
  6. Bak de appelcrumble in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
Solo