appelcrackers met mascarpone en frambozen

84 15 4 5
Aantal personen:
  • 4 stuks jonagold appels
  • solo vloeibaar
  • 150 gr in Whisky geweekte rozijnen
  • 200 gr mascarpone
  • 8 vellen filo deeg
  • 1 sap citroen
  • 100 gr suiker
  • 1 dl opgeklopte room
  • 6 el bloemsuiker
  • 4 el amandelpoeder
  • 2 el whisky
  • 1 bakje frambozen
  • verse munt
  1. oven voorverwarmen op 200°C
  2. bak appelpartjes in de solo vloeibaar met de suiker
  3. voeg kaneel en rozijnen toe
  4. giet het citroensap erbij
  5. laat 5 minuten sudderen en frambozen op het eind toevoegen
  6. neem een vel deeg en plooi het dubbel
  7. beboter 1/3 van het vel met solo vloeibaar
  8. leg het appelmengsel op het niet beboterde gedeelte bestrooi met wat amandelpoeder
  9. plooi in een driehoek en druk stevig aan
  10. leg ze op en bakplaat en bak 10 minuten tot goudbruin
  11. meng intussen de room met de mascarpone
  12. voeg er 2 el Whisky en 5 el bloemsuiker aan toe
  13. serveer dit bij de appelcrackers (kan ook met vanille ijs)
  14. versier met enkele frambozen en verse munt
chrisje_1