Appelcake

26 45 3 5
Aantal personen:
  • 180 gram boter (of 1 kop olijfolie)
  • 200 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 druppels aroma
  • 1 snuifje zout
  • 4 stuks eieren
  • 1 stuk appel
  • 300 gram zelfrijzende bloem
  1. BEREIDING ROERDEEG:
  2. Smelt de boter (of olie) en vermeng met de suiker, vanillesuiker, aroma naar keuze en het zout. Als aroma is amandel of kerssmaak wel passend in deze cake.
  3. Voeg de eierdooiers toe.
  4. Wanneer de eieren volledig in de massa zijn vermengd, voeg je de gezeefde bloem toe.
  5. Tot sloet roert men het tot sneeuw geklopte eiwit erdoor.BAKPROCES:
  6. De ingevette bakvorm met de helft van het deeg vullen.
  7. In het midden van het deeg over de gehele lengte met een eetlepel een gleuf maken.
  8. De appel in schijfjes snijden en in de gleuf leggen.
  9. De rest van het deeg daarover verdelen.
  10. Laat ongeveer 45 minuten bakken in een tot 180° C voorverwarmde oven.Ga met een naald na of de cake voldoende is gebakken. Indien het deeg nog aan de naald blijft hangen, is de cake onvoldoende gebakken.
  11. Ongeveer 10 minuten laten afkoelen en dan pas de cake losmaken uit de vorm.
  12. Bestrooi tenslotte met poedersuiker.Smakelijk !
Stien_2