Appelcake zonder eiwit

10 40 4 5
Aantal personen:
  • 250 Gr Zachte boter
  • 200 Gr Suiker
  • 1à2 Zakjes Vanillesuiker
  • 4 Eierdooiers
  • 50 Ml Lauwe melk
  • 250 Gr Zelfrijzende bloem
  • 1 Koffielepel Bakpoeder
  • 1 Snuifje Zout
  • 3 Appels
  1. 1) verwarm de oven voor op 175°C
  2. 2) klop de boter met de suiker tot een schuimige massa. Roer er één voor één de eierdooiers door en vervolgens de melk.
  3. 3) zeef de bloem met het bakpoeder en het zout en spatel deze door het beslag.
  4. 4) schil 2 appels en snij ze in blokjes. Roer ze door het deeg.
  5. 5) giet het deeg in de cakevorm. Snij de resterende appel in dunne partjes en verdeel ze over het deeg.
  6. 6) strooi er een beetje caneel over.
  7. 7) bak de cake 20min in de voorverwarmde oven. Test met een prikker of het deeg gaar is en haal de cake uit de oven. Laat afkoelen op een rooster.
vvdw