Video afspelen

Appelcake met kaneel

500 70 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 250 g eieren
  • 250 g bloem
  • 250 g kristalsuiker
  • 250 g Solo
  • 16 g bakpoeder (1 zakje)
  • 2 appels (type handappel, bv. Jonagold, Granny Smith, Greenstar)
  • 1 koffielepel kaneelpoeder (naar smaak)
  • 1 snuifje zout
  • Extra nodig:
  • handmixer (of keukenmachine)
  • zeef
  • bakblik voor cake
  • 1 vel bakpapier
  • keukenpapier of een borsteltje
  1. Neem de Solo tijdig uit de koelkast, zodat de margarine wat zachter wordt.
  2. Doe de Solo in een ruime mengkom.
  3. Weeg de juiste hoeveelheid suiker en voeg die toe aan de Solo.
  4. Klop de suiker en de Solo tot een gladde crème. Gebruik een handmixer of de keukenmachine.
  5. Breek de eieren en weeg tot je de juiste hoeveelheid hebt. Klop de eieren in delen door het mengsel van Solo en suiker.
  6. Weeg de juiste hoeveelheid bloem.
  7. Zeef de bloem in delen bij het cakebeslag. Meng het beslag tussendoor.
  8. Voeg het bakpoeder toe en een snuifje zout.
  9. Strooi ook een snuif kaneelpoeder in het beslag en roer. Gebruik een hoeveelheid naar persoonlijke smaak.
  10. Verwarm de oven voor tot 180°C.
  11. Smeer de binnenzijde van het bakblik in met een dun laagje Solo. Leg er vervolgens een vel bakpapier in. Druk het papier tegen de wanden van het bakblik.
  12. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij de vruchten in dikke schijfjes (of kleine partjes).
  13. Giet een derde tot de helft van het beslag in het bakblik.
  14. Schik de partjes appel bovenop het beslag.
  15. Spatel de rest van het beslag in de cakevorm en strijk het oppervlak glad.
  16. Bak de appelcake gedurende 45 minuten in de voorverwarmde oven van 180°C. Hou de oven tijdens het eerste half uur gesloten. Dan krijgt de cake geen kans om in te zakken.
  17. Als de baktijd verstreken is prik je met een satéstok of breinaald in de cake. Als er geen beslag aan het stokje blijft kleven, dan is het gebak gaar.
  18. Laat de appelcake met kaneel afkoelen en haal hem uit de vorm. Smakelijk!
Solo
Meer inspiratie

BelgischPatisserieNagerecht