Appelbollen

56 25 Gemiddelde moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 200 g bloem
  • 100 g suiker
  • 100 g Solo
  • 1 pakje vanillesuiker (16 g)
  • 1 ei
  • 2 middelgrote appels
  • confituur of rozijnen
  • poedersuiker (ter decoratie)
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Mix de bloem, Solo, suiker, vanillesuiker en het ei tot deeg.
  3. Kneed het deeg en rol het uit.
  4. Snij er vierkanten uit die volledig rond een halve appel passen.
  5. Snij nu de appels in tweeën, verwijder het klokhuis en leg de halfjes elk op een vierkant.
  6. Vul de uitholling met confituur of rozijnen. Vouw vervolgens de hoekjes van de vierkanten naar binnen en druk de zijkanten samen.
  7. Als dat niet goed lukt, rek het deeg dan een beetje uit en bevochtig lichtjes één kant per hoekje, maar overdrijf niet.
  8. Zet de appeltjes op een bakplaat en bak ze goudbruin. Werk af met poedersuiker.
Solo