Appelbeignets

10 60 5 5
Aantal personen:
  • 8 Stevige appels
  • 50 gr Suiker
  • 1 Eetlepel Kaneel
  • 250 gr Bloem
  • 1/2 Koffielepel Zout
  • 2 Eieren
  • 1 1/4 dl Melk
  • 1 1/2 dl Spuitwater
  • Poedersuiker
  1. 1) appels schillen, 4 dikke schijven, halveren
  2. 2) appels omscheppen met suiker en kaneel
  3. 3) afdekken voor paar uur en koel wegzetten
  4. 4) bloem en zout in kom
  5. 5) kuiltje: eieren en melk
  6. 6) roeren tot er geen klonters meer zijn
  7. 7) vlak voor bakken spuitwater
  8. 8) frietvet 180°C
  9. 9) appels in beslag en ong. 4 min bakken
  10. 10) poedersuiker
vvdw