Appel-rozijncrumble met vanilleijs

17 35 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr goudreinetten
  • 1 el citroensap
  • 4 el blanke rozijnen
  • 5 el suiker
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 55 gr amandelen
  • 50 gr boter
  • 100 gr zelfrijzend bakmeel
  • vanilleijs
  1. Oven voorverwarmen op 180°C.
  2. Ovenschaal invetten.
  3. Amandelen in foodprocessor fijnmalen.
  4. Appels schillen, klokhuizen verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden.
  5. Appelstukjes mengen met citroensap, rozijnen, 1 el suiker en kaneel.
  6. Appelmengsel over bodem van ovenschaal verdelen en iets aandrukken.
  7. In kom boter mengen met bakmeel, gemalen amandelen en 4 el suiker en snel met handen tot samenhangend korrelig deegmengsel kneden.
  8. Deeg over appelmengsel verdelen en iets aandrukken. Met vork deeg voorzichtig iets rul maken.
  9. Ovenschaal ca. 20 min. in midden van oven bakken tot bovenlaag goudgeel gekleurd is. Appelcrumble serveren met bolletje ijs.
mbunt