Appel-rozijn-amandel-muffins (versie 2: met lichte crunch)

3 30 0 5
Aantal personen:
  • 2 appels
  • 100 g rozijnen
  • 125 g boter
  • 125 g kristalsuiker
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 1 ei
  • 100 g amandelschilfers
  1. Smelt de boter op een laag vuurtje.
  2. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in 4 grote parten. Snij nu de parten in fijne julienne. Voeg dit toe aan de gesmolten boter.
  3. Voeg ook de rozijnen toe aan de boter en roer goed.
  4. Voeg de suiker en roer goed.
  5. Voeg daarna het ei toe en roer weer goed.
  6. Zeef de zelfrijzende bloem en roer goed tot je een stevig beslag krijgt.
  7. Voeg de amandelschilfers toe en roer onder het beslag.
  8. Zet papieren muffinvormpjes in het bakblik en vul de vormpjes met het beslag tot ongeveer 3/4.
  9. Bak gedurende 20 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.
Mommy N