appel-mangoflappen

6 30 3 5
Aantal personen:
  • 2 appels
  • 1/2 mango
  • 3 eetlepels rozijnen
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel kaneel
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • 2 eetlepels (grove) suiker
  • 1 kopje water
  • 1/2 citroen of limoen
  • 2 takjes munt
  1. Schil en snijd de appels in blokjes, en besprenkel ze met citroen/limoensap.
  2. Snijd de mango rond de pit los en verwijder de schil, snijd het vruchtvlees in blokjes.
  3. Doe dit in een kom en doe de fijne suiker en kaneel erbij, samen met de rozijnen en meng dit. Snijd de munt fijn en voeg toe.
  4. Laat het bladerdeeg ontdooien.
  5. Leg de bladerdeegplakjes op een bakplaat die je hebt bekleed met bakpapier, en laat 10 min. ontdooien.
  6. Leg op ieder plakje een bergje van het appel-mangomengsel.
  7. vouw de plakjes dicht als een driehoek en bestrijk met losgeklopt ei, bestrooi daarna met de (grove) suiker.
  8. Zet de flappen in een voorverwarmde oven van 225° C en bak ze in 20-25 min. goudbruin.
Stienlie