Appel-havermoutcake

2 75 0 5
Aantal personen:
  • gram 115 licht gesmolten boter
  • gram 5 Canderel suiker
  • gram 125 bloem
  • theelepel 1 vanille-extract
  • theelepel 1/4 zout
  • 2 appels
  • eetlepels 2 bloem
  • eetlepels 2 suiker
  • theelepel 1 kaneel
  • snuifje nootmuskaat
  • gram 40 havermout
  • gram 30 bloem
  • gram 60 boter
  • gram 70 bruine suiker
  • theeepel 1 kaneel
  • 1 Cakevorm
  • Karamelsaus
  1. Verwarm de oven voor op 150 °C
  2. Doe zilverpapier in de bakvorm en laat de flapjes aan de zijkanten erover hangen.
  3. Eerst maken we de korst. Dit doe je met de 115 gr licht gesmolten boter, 5 gr Canderel, 125 gr bloem, 1 theelepel vanille extract, 1/4 theelepel zout.
  4. Doe de gesmolten boter, suiker, vanille extract en zout in een kom en meng.
  5. Voeg de bloem toe.
  6. Doe het deeg in de vorm en bak reeds 15min.
  7. Als het 15min. gebakken heeft, haal je het eruit en zet je de oven op 180°C.
  8. Nadien volgt de appelvulling met 2 appels, 2 eetlepels bloem, 2 eetlepels kristalsuiker, 1 theelepel kaneel & beetje nootmuskaat.
  9. Schil de appels en snij ze in gelijke schijfjes.
  10. Appels, bloem, suiker, kaneel en nootmuskaat in een kom doen en mengen tot alle stukjes appel evenveel bedekt zijn
  11. Tot slot maak je de Struesel met 40 gr havermout, 30 gr bloem, 60 gr boter, 70 gr bruine suiker & 1 theelepel kaneel
  12. Meng de havermout, bloem, bruine suiker en kaneel in een kom.
  13. Meng de boter eronder met 2 handen of 2 messen, zodat je grove korrels hebt
  14. Verspreid de appels over de korst.
  15. Doe vervolgens de struesel erover en bak 30 a 35 min, tot de struesel goudbruin is.
  16. Laat 20 minuten afkoelen op kamertemperatuur en nadien minstens 2 uur in de koelkast.
  17. Haal het gebak eruit d.m.v. de folie, en snij in repen.
  18. Giet de karamelsaus erover.
DaisyHarnie