Appel frangipannetaart

1 60 0 5
Aantal personen:
  • 3 Stuk Eieren
  • 1 Pakje Kant-klaar frangipannebloem
  • 1 Pak Bladerdeeg
  • 3 Stuk Appelen
  • 1 Tl Boter
  • 120 Gr Boter
  1. Vet een taartvorm in met wat boter.
  2. Laat de overige boter smelten op een laag vuurtje.
  3. Bereid het deeg volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Dit is zeer eenvoudig: meng de bloem met de boter en voeg 1 voor 1 de eieren toe. Schil de appels en snijd deze in halve maantjes.
  4. Leg de bladerdeeg in de taartvorm. Je kan hem voorbakken of het deeg rechtstreeks in de vorm gieten.
  5. Schik een eerste laat appels op de bodem en overgiet met een laagje deeg. Schik vervolgens verder de appels tot ze op zijn.
  6. Snijd ten slotte als versiering enkele reepjes bladerdeeg uit de overschot en leg deze bovenop de taart.
  7. Zet de taart in een voorverwarmde oven op 180° gedurende 45 min.
  8. Laat afkoelen. De taart kan achteraf altijd terug worden opgewarmd in de microgolf (30sec) : heerlijk
LesleyG